HTML

Zöldblog

Hírek, trendek, fejlesztések, be- fektetések és politika a green business területéről. Minden, ami zöld, minden, ami fenntart- ható.

Témák

Friss topikok

Archívum

Mobil napelem - éppen ott, ahol szükség van rá

2009.11.04. 17:30 Zöldblog

 Todd Myers, az Egyesült Államok sűrgősségi irodájának, a Federal Emergency Management Agency-nek az egykori munkatársa saját tapasztalataiból ismeri a mobil áramtermelő szerkezetek fontosságát a mindennapi életben és vészhelyzetekben egyaránt. Az elektromos áram nélkül a kommunikáció, a világítás, a fűtés, a gyógyszerellátás és egyéb tevékenységek hiánya állhat elő, ami akár végzetes is lehet. Ahogy Mr. Myers fogalmaz: "addig nem vesszük észre, milyen fontos is az elektromosság, amíg nem szenvedjük el a hiányát. (...) és az a legrosszabb amikor egy szerencsétlenség során hiányzik, mikor sérültek és éhesek vagyunk, és nem tudunk biztonságba vonulni". A fenti problémát eddig hangos és szennyező dízelüzemű generátorokkal kezelték, de Myers tavaly alapított cége, a GreenTow a közelmúltban egy alternatív megoldással állt elő: a mobil napelemmel.

Az egység napelemekből, akkumulátorokból, a szükséges átalakítókból, valamint (végszügség esetére) egy dízel generátorból áll. Mindezek egy teljesen átlagos utánfutóa vannak építve, amelyet a cég szóvívője szerint egy V8-as motorral szerelt (kisteher)autó képes vontatni. Jelenleg három méretű utánfutóból lehet választani, amelyeket a megrendelő igénye szerint udnal felszerelni 8,4kW-tól egészen 15kW-ig terjedő teljesítményű panelekkel. Az ár 44.900USD-től (8,5 millió Forint) 119.900USD-ig (22 millió Forint) terjed. Az eddigi vásárlók között nemzeti parkokat, építőiprai cégeket, önkormányzatokat és magámfelhasználókat is találunk, jelenleg pedig tárgyalások zajlanak a fent említett FEMA-val és a Vörös Kereszttel is. A cég fejlődési potenciált az Afrikai kontinens elltásában látja, ennek érdekében pedig igények figyelembevételével fejleszti tovább a termékeit. 

1 komment

Címkék: mobil napenergia

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr31497961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.11.06. 14:08:08

Nagyon okos dolog, a baj csak továbbra is a költséghatékonyság és a gazdaságosság százalékos értékén van. Ebben a méretben továbbra sem éri meg, egyszerűen túl kicsi
süti beállítások módosítása